sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Pentutokoilua


Sofilla on äitinsä hymy! 
Sillä on suunpielissään maksan väristä karvaa, varsinkin tässä oikeassa.


Ihanat Masi ja Sofi.


Sunnuntain extrakoulutus Mäntsälässä peruuntui kouluttajan sairastumisen takia. Ei haitannut meitä, päästiinhän me  Sofin pentusekoiluun JKKn kentälle. Aiheena oli perusasento ja seuraaminen. Tämähän me osattiin jo alkeellisella tavalla, nyt kävi vaan niin että nainen intoutui liikaa ja mentiin mielestäni takapakkia. Oletin liikaa, tein liikaa ja liian pitkiä matkoja, astuin jopa koiran päälle! Ainoa opittu asia oli se että nyt koira väistää minua. Lopuksi yritin paikata mokailujani, jäätiin hengailemaan kopin seinustalle ja tutustuttiin kivoihin ihmisiin. Tutustuttiin myös pieneen ihmiseen joka liikkui rattailla. Rattaat hieman arveluttivat Sofia, pyydetiin siis ne lainaksi ja pieni ihminen siirtyi äitinsä syliin. Sofi, minä ja rattaa käytiin yhdessä käppäilemässä, kääntyiltiin paljon. Enää ei pelottanut yhtään.

Eilen ja tänään heittelin Sofille noudettavia juttuja ulkona. Eilen heittelin riistapukkia sekä kanipalloa. Sofihan mukeltaa lumisia juttuja suussaan, ne on sen mielestä vähän inhottavia, enkä ihmettele, minustakin ne niljakkaat kylmät öklöt oli aika inhoja. Ajattelin lisätä vähän vauhtia ettei se ehtisi mukeltelemaan. Heitin kummatkin noudettavat eri suuntiin ja päästin Sofin vuorotellen niitä noutamaan. Siitä huolimatta se eilen vähän mukelteli ja minua harmitti, en haluaisin sen sellaista toimitamallia oppivan. Tänään kokeiltiin uudestaan ja Sofi toimi paljon paremmin, täytyy tehdä tätä muutaman kerran vaikka joka ilta. Sofi selvästi tykkää noutamisesta ja sen suosikki tuntuu olevan pentudummy, eivät niinkään karvaiset tai sulkaiset jutut. Näillä noutotaidoilla uskaltaudun jo puskiinlähettämisiin.

Zorrosta tuli tänään Kalju K. Kojootti, uusi hieno trimmeri jätti 7-terällä noin 10 mm karvan. Vähän se näytti hurjalta lumen keskellä, mutta eiköhän lumi pian lähde. Muuten kyllä tykkään siitä just noin! Kyynärsauvat palautin terkkariin viime viikolla. Keppeihin tilasin ohjurit tänään. Nyt sais kevät tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti