lauantai 12. helmikuuta 2011

Koirahan on sen verran älykäs eläin...

...ettei pissaa omaan pesäänsä/sänkyynsä, niin ei omaansa. Sofihan oppi edellisellä viikolla hyppäämään meidän sänkyyn, ja se onkin ihan sallittua kunhan sänky on pedattu ja päiväpeitto päällä. Jostain syystä Sofista on ihan OK että se myös pissaa sinne. Se ei kuitenkaan pidä sitä minään vessana vaan pissaa myös lattialle. Mulla vaan paloi taas hihat kun olen pesukonetta laulattanut jatkuvasti yrittäessäni pitää puhdasta pedissä. Perjantaina olin jo ihan kypsä ja otin Sofin mukaani töihin, siellä se nukkui häkissä ja leikki Nappi-serkkunsa kanssa. Niin ja etikka ei tepsinytkään pennuntorjuntaan vaan muovimaton murusiksi-saattamisprojekti etenee. Taidanpa tänään käydä K-Raudassa kompostihäkkyrä-ostoksilla. Kun Zorro oli alle vuotias meillä oli teräskattila lampunvarjostimena yöpöydällä, se oli lopulta ainoa joka kesti. Sofin kanssa näyttäisi että meille jää vain betonilattia, se kun taitaa olla ainoa johon se ei pysty, siis toivottavasti ei pysty. Aikuistenoikeesti Sofi on ihana, kiltti ja suloinen, ja me ollaan ihan lääpällään siihen.

Maanantaina käytiin kasvattaja-Ullan luona rokotuksilla, viikko vielä ja Sofi on valmis maailmaan rokotusten suhteen. Oli mukava tavata sisarusparvi omistajineen ja vielä kivempi lähteä vain yhden pennun kanssa kotiin. Sofi oli selvästi pentueen pienin, mutta siitä tulee kyllä näppärä koiruus.

Hakuharrastuksista ollaan talvikaudeksi luovuttu. Zorrolla on myöhään perjantai-iltana agitreenit ja haluan sen lepäilevän lauantaisin, varsinkin kun kisataan usein sunnuntaisin. Masista olen päättänyt etten laita sitä hankeen työ-pomppimaan huonoilla lonkillaan. Me ei siis olla hakuiltu/esineruutuiltu lumen tulon jälkeen.

Masi on muuten oppinut kiroilemaan. Tässä yhtenä iltana klo 23 maissa vein koiria ilta-pissalle. Oikeastaan pakotin kun Zorro oli jo makkarissa nukkumassa ja Masi olkkarissa sohvapöydän jalantukena, niin kuin se aina on. Ensin kumpikin koira oli kuten ei kuulisi mitään, sitten Zorro tuli kun huomas että jahas on pakko. Mutta Masi tuli laahustaen ja tullessaan piti sellaista ärrin purrin murinaa, että me perheen aikuiset katsottiin toisiimme ja todettiin että sehän pirskatti kiroilee tuo koira.

Agitreeneissä oltiin perjataina Zorron kanssa. Sofi jätettiin kotiin, koska huomaan olevani kärttyinen vanha akka kun niitä on kaksin kappalein sähläämässä. Huomasin olevani epäreilu Zorroa kohtaan ja Z hiukan pehmeänä koirana selvästi kärsii siitä. Aion siis ottaa koiran kerrallaan ja yrittää keskittyä tekemiseeni.

Reeneissä kaikki ok, paitsi minä, mutten jaksa siitä joka kerta löpistä. Oli ehtimisjuttuja mikä tuntuu nyt lauantaina kivasti kropassa. Zorro oli joka tapauksessa ihan kiva! Kakkua syötiin myös koska Heinin Riddu tuli edellisenä viikonloppuna rotunsa (suomen lapinkoira) ensimmäiseksi agilityvalioksi! Ja vielä lisää löylyä, DeeDee voitti samana viikonloppuna! Aika hyvässä SM-joukkueessa siis ollaan. Viimeksi minä ja Zorro tehtiin SM-joukkuekisoissa hieno nolla ja noi muut muistaakseni sähläs jotain pientä. Tänä vuonna kun heitetään homma päälaelleen, niin noi tekee nätit nollat ja me sählätään jotain, ja johan me pärjätään. Pallo on heitetty...

Tänään olis tarkoitus mennä teatteriin katsomaan Idioottia. Markolla on migreeni ja mun pitäis nyt nöyrtyä ja venyä kun tänään sattuu olemaan siivouspäivä. Voi itku, mä joudun siivoomaan! Nyt ymmärrän Masia ja rupean pitämään ärrin purrin murinaa.

2 kommenttia:

  1. no aika kivastihan se sofi on harjoittelut alkanut.toivotan vain sinulle hyviä hermoja veijarin kanssa.terveisiä loviisasta,pakkasen ja lumen keskeltä.s+e

    VastaaPoista
  2. Ai hyvin vai? Ai reikä seinässä, lattian hupeneminen alta ja pissaan hukkumien on hyvin?

    Ei mitään hätää jos joku sukulainen tulis ja opettais Markolle remontteeraamista esim. tapetointia. Kun minä täällä kasvattelen Erkille metsästyskaveria niin Erkki vois tietysti ottaa Markon oppiin ; )

    Terkkuja teille myös pakkasesta ja lumisesta Sipoosta!

    VastaaPoista