maanantai 1. huhtikuuta 2013

Zorrosta vihdoin oikea FI AVA (operaatio ''perse edellä puuhun'')Siinä se kutale nyt on


Minä en pilkunviilaamisista paljoo perusta, mutta kun oli pakko, omilla säännöillä ei ihan oikeasti voi touhuta.

Kun Zorro oli nuori kolli, se kävi kahdesti näyttelyssä, saaden kummastakin JUN-EH:n. Seuraavaksi Z kertoi ettei halua olla turkkirotuinen, koska hänelle tulee liian kuuma. 2-vuotiaana lähti turkki ja alkoi elämä klanina. 3-vuotiaana haettiin apua yliseksuaalisuuteen ja Z kastroitiin. 4-vuotiaana Z juoksi itsensä agilityvalioksi. Ja siinä me oltiin, vailla karvoja, palleja ja aikuisnäyttelytulosta. Enhän minä ikimaailmassa olisi uskonut että me saadaan tulokset minkään sortin valioitumiseen. En myöskään tiennyt siitä näyttelytulospakosta, paitsi lopulta tietysti tiesin.

Kesällä 2011 anoin Kennelliitosta valionarvoa, vastaus oli kielteinen kun näyttelytulos puuttui. Talvella 2013 päätin käyttää agilitysaikkuni hyödyksi ja anoin Kennelliitosta lupaa viedä kastroitu uros näyttelyyn. Lupa tuli ja alkoi karvojen kasvatus. 16.3.2013 vein liian lyhyessä karvassa olevan koiran näyttelyyn ja jollain ihmeen onnella ja säälipistellä saatiin Zorrolle KÄY-H -tulos. Näyttelyn jälkeen anoin uudestaan valion arvoa (toimi loistavasti sähköpostitse, kaikki oli maksettu jo kaksi vuotta sitten) Ihan pian posti toi kunniakirjan, ja nyt arvo näkyy myös koiranetissä.

Agitulokset Zorro teki jo 4-vuotiaana, mutta vasta 6-vuotiaana saatiin tehtyä se mistä kaiken olisi pitänyt alkaa. Jälkikäteen näyttelytuloksen hankkiminen noin ''karsitulla'' koiralla oli aikas perskutin hankalaa. Onneksi Zorro ei tajunnut tästä mitään, ongelmat kolahti oikeaan kohteeseen eli mun omaan nilkkaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti