torstai 30. elokuuta 2012

VOI-luokan vesityökokeessa 1

Vuosi sitten oltiin Kylmäkoskella meidän ensimmäisessä metästyskokeessa. Se oli AVO-luokan vesityökoe, josta otettiin täydet 3 pistettä tosi siistillä noudolla. Nyt mentiin samaan paikkaan mutta VOI-luokkaan. Temppuhan oli nyt aika sama, lintu piti noutaa vastarannalta, mutta nyt ilman markkeerausta ja rannasta piti edetä monen monta metriä (ei hölkäsenpöläyksen tajua tämänkään lajin säännöistä). Oltiin reenailtu sitä Keravan kohdilla yhdellä joella, ja Sofi kyllä tietää miten temppu tehdään.

Seurautin Sofin rantaan, pian oltiin valmiita ja ampu tuli. Lähetin vastarannalle eteen-käskyllä, Sofi ui joen yli ja lähti reippaasti etenemään kaislikkoon. Kului tovi ja koira tuli rantaan ilman lintua. Lähettelin muutaman kerran uudestaan, mutta aina tuli ilman lintua. Sofi ui luokseni ja lähetin sen uudestaan eteen-käskyllä. Lintua ei vaan tullut ja keskeytin kokeen. Vastarannan koetyyppi kertoi että Sofi oli heti ensimmäisellä pistolla edennyt linnulle, muttei ollut huolinut sitä mukaansa. Myös niillä muilla lähetyksillä oli käynyt linnulla. No, se oli Sofin ensimmäinen telkkätuttavuus koskaan, eikä se sitten osannut tai halunnut sitä ottaa. Parkkiksella saatiin telkännouto toimimaan ja kotimatkalla käytiin vielä tekemässä joenylitys+etenemä+telkäntuonti, se onnistui hyvin.

Mitäpä tästä voi oppia? Täytyy harjoitella myös oikean riistan kanssa, sekä myös kylmällä raadolla, kuten tämä telkkä oli. On aika surkeaa että riista tulee kuvioihin vasta ja ainoastaan silloin kun koira viedään kokeeseen. Sofilla on niin kovin erilainen elämä ollakseen metsästyskoira. Temppu tuli opetettua ja opittua, mutta riistakokemus meiltä puuttuu tyystin.

Tuloksena kokeesta nolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti