maanantai 14. toukokuuta 2012

Sofin ensimmäiset agilitykisat :)


Meil on tää yhteinen harrastus, missä mennään eräänlaista rataa, hypellään ja kiipeillään, mut ennen kaikkee me huudetaan mamman kanssa kilpaa. Nyt on mun ekat kisat, ja mul on näin suuri suu jolla mä huudan lujaa!Chili-veljen kanssa ootellaan autossa josko jotain tapahtuisvihdoin päästiin huutaan ja hyppelee...ja putkeen...ja päädyttiin töröttämään tähän tylsään paikkaan. Mä voitin mun ekan huutokilpailun, koska mul oli paras aika, en ymmärrä tätä :)Sofi <3


Äitienpäiväaamuna varhain lähdettiin kohti Hattulaa, matkalta poimittiin mukaan kasvattaja/omistaja Ulla sekä tyttärensä Sonja. Sofi moikkas pikaisesti äitinsä kun Anni kävi nuuskuttamassa Sofin häkillä, ehkä siinä toivoteltiin hyvät äitienpäivät. Marko oli myös mukana, kuten oli Zorronkin ekoissa kisoissa, perinteitä pitää ensin luoda jotta niitä voi ylläpitää, sitä paitsi Marko joutui kuvaamaan. Videointi tuli hoidettua jalustalta, siksi me ollaan yksiä kärpäsenkakkoja tallenteella, mutta ääni kyllä kantaa meikäläisellä ja kuuluu siinä Sofikin. Kiljukaulat :)

Näistä tuli ihan extrahauskakisat. En villeimmissäkään unelmissa osannut toivoa sinne muita käyttiksiä kuin velipoika-Chilin ja Marin, jonka vähän niin kuin ruikutin kisaseuraksi. Kun lähtölista tuli meikä hyppelehti riemusta kun siellä oli neljä käyttiscockeria sekä yksi tavis. Oli Sinni ja Maisa joka on Sofin puolisisko Annin edellisestä pentueesta, siitä kuuluisasta. Oli kiva tutustua näihin ja cockeri-ihmiset on järestään mukavia.

Kisat tietysti hermostutti, mutta Sofi on siitä hauska että siitä tietää ettei mitään ylimääräistä tule tapahtumaan (aksassa!). Se haluaa mennä aksaa, se menee sitä lujaa, eikä se katsele muita tapahtumia :) Ensin tehtiin parit verkkahypyt ja saatiin rima tippumaan heti ensimmäisellä hypyllä, ok pääsin sanomaan et ei tätä tänään kiitos. Sofi on muuten varmatoiminen aksakoira, mutta rimat sillä on herkässä.

Ykkörata oli agirata, siitä tehtiin ihan hieno nolla jolla saatiin voitto. Vauhdikas, iloinen rytmi koko radan ajan, loistokontaktit, Sofi oli niin hyvä, nopea ja luotettava.Toinen taas agirata. Kaikki meni hienosti siihen asti kun aalta tullessa piti ohjata hyppy + kääntö ja tyylikäs poistuminen parin hypyn kautta. Tuli kerrottua se kääntyminen riman päällä, Sofi vastasi heti ja toi riman alas. Ei haittaa, ihan hyvä, mitä me niillä nollilla kun kiire ei ole mihinkään :) Tämäkin meni oikein hienosti.Kolmas oli hyppäri ja minusta tämä meni kaikista parhaiten, oli aika herkku suorastaan. Kepeiltä piti tyrkkäämäni hypylle, mutta liikuin kai liian aikaisin ja Sofi lähti mukaan, hypylle tuli kielto. Ei haittaa tämäkään, minä en osannut, tai Sofi ei osannut vielä, mutta yhdessä opetellaan :)Lopputulemana oli voittonolla, kaksi kolmostilaa femmoilla, paljon kisatreeniä, upeita lähdössäpysymisiä, kontakteja, vauhtia ja palkintopallitreeniä koko rahan edestä :) Aivan loistavat kisat ja hieno aloitus Sofilta. Tuomarina ihana Anne Savioja joka oli tehnyt mukavat ja vauhdikkaat radat. Ja mites ne muut cockerit? Se tavis voitti kakkosradan hienolla nollatuloksella, ihan mahtavaa :D
2 kommenttia:

 1. Hei vaan!
  Ja onnittelut upeastasta agi-aloituksesta!

  Jokaisessa teidän videossa pönötetään radan reunalla ihailemassa menoa... :)
  Terveisin tavis-Martta ja ohjaajansa Seija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips!

   Kiitos onnitteluista, ja kiitos samoin :) Teillä myöskin ekat kisat ja heti voitto plakkarissa. Oli kiva tavata, törmäillään varmasti tulevaisuudessakin, viimeistään kolmosissa :)

   Poista