lauantai 14. tammikuuta 2012

Aksaa aika paljon :)


Viime viikolla aksailtiin urakalla, tästä olen haaveillut ja nyt eiku antaa palaa vaan. Tiistaina kummankin koiran kanssa CB-treenit. Kyllä kelpas noin pätevien koirien kanssa luukuttaa, oli sellainen juoksurata ettei mamma meinannut perässä pysyä. Juoksusuoraa lähestyttiin puomilta (loisto kontaktit kummallakin) käytiin parilla hypyllä kääntymässä, juostiin suoraanputkeen ja parin hypyn kautta uputken kakkospäähän. Tämä suora osoitti selkeästi meidän hyvät ja huonot puolet. Tarkoitus oli mennä takaaleikaten uputkeen, eikä kukaan muu osannut pelätä koiransa päätyvän putken vastakkasella puolella olevalle hypylle (sama tapahtumaketju kuin SM-finaalissa mulla ja Zorrolla). Minä aavistin miten käy, ja niin kävi kummankin kanssa! Siis kenen syy :P Tätä hinkattiin ja Zorrolla sain korjattua, mutta Sofilla en vaan ehtinyt. Toisaalta juoksusuoran alussa mulla oli niin hyvin opetetut koirat että sain ne heitettyä itekseen suorittamaan kaksi hyppyä, mm takaakierron mun juoksusuunnan suuntaisesti niin että ne myös hyppäsivät vaikka mamma meni jo. Siitä on etua että ''kierrä'' on hyppykäsky, sieltä ei hyppäämättä tulla :) Tämä rata oli täynnänsä herkkuja; putken jälkeen kierto niistolla, aalle, takaakierto päällejuoksulla, pituus vastakäännöllä, oksu tiukalla valssilla, pimeeseen putkeen ja hirveästä juosten karkuun. Nam, mikä rata ja mitkä koiruudet :)

Torstaina ensin Sofin kanssa Ojangolla. Helpohkoa rataa mentiin, mutta se oli oikein sopiva ja opettavainen meille juuri tähän kehitysvaiheeseen, Sofi sai kehittää radanlukutaitoaan. Kontaktit taas ja aina ihan loistavat :) Viime viikon kaaos korjattiin eriyttämällä kisaavat ja möllit, me TuuKKilaset osattiin tehdä kunnon treenit. Zorro odotteli autossa kun olin ostanut vain yhden koiran treenin. 

Ojangolta ajeltiin Koivukylään Lauran (keskimmäinen) luo, sillä Sofi tarvitsi hoitopaikan kun me Zorron kanssa jatkettiin Juvanmalmille Liuhto-treeniin. Kerrostalo oli meille niin eksoottista, ajaa huristeltiin hissillä yksi kerrosväli, toinen kerros mentiin kierreportaissa :) Sinne Sofi jäi tyytyväisenä tyttöjen iloksi.

Zorron kanssa lähdettiin ekaan Liuhtojen-treeniin. Olen ostanut neljä kertaa kun yksi kaveri sairastui ja kauppasi niitä. Minulle olivat ihan tuntemattomia suuruuksia mutta onneksi treeni oli hyvä, nyt kouluttajana oli Tuulia. Rata oli sellainen sopiva, ei helppo, ei vaikea. Hyvää oli että eri vaihtoehtoja kellotettiin, ajalla kun on väliä, ja meillekin saatiin sekunnin ero jo neljännen esteen kohdalla. Siellä tuli myös tunne että osaan sittenkin kääntää ja Z kääntyi hyvin, lisäksi tein vekin, jee! Nautin tästä koulutuksesta kovin, mutta mielestäni tein oikean valinnan kun halusin talveksi nimenomaan AA-halliin. Nämä sisähallit ovat jotenkin ahtaita ja liian ''helppoja''. Valitsemalla AA-hallin heitin itseni tuleen ja nyt joudun juoksemaan kahden koiran kanssa suurta hiekkapohjaista kenttää, hieman ehkä ''sadistikoutsien'' ohjauksessa (jaksaa, jaksaa), hyvä niin.

Perjantaina Sofin kanssa Hyvinkäällä Heinin opissa. Hyvä rata harkata, tehtiin muutamaa eri versiota. Vau että oli taitavia koiria! Putken ja aan erottelukyky ihan täysi kymppi, kontaktit myös. Ohjaaja vähän pykii, kun herne osuu vain paikoitellen, ajattelussa ja muistissa on selkeitä katkoksia havaittavissa. Vaikeaan keppikulmaan osuttiin toistuvasti, siitä se lähtee rutinoitumaan :) Kyllä nautin pätevästä ja innokkaasta Sofi-koiruudesta. Ihan kuin se olisi hieman rauhoittunut, pysyi ehkä paremmin lähdössä, eikä ahdistunut vaikka menin hinkkaamaan peffan takaisin sinne mistä hiippailuvarastaminen lähti. Eikä karannut kertaakaan radalle. Muutenkin vuoden alusta lähtien meillä ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia lintujen (fasut hävis talveksi), irtipidon, tottelemisen, tuhoamisen tai yhtään minkään suhteen. Ihan helppoa pitää lintukoiraa kun ei ole fasuja ;)

Sofin terveystuloksetkin tulivat tällä viikolla. Lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 1/0 ja jotain jalostukseen liittyviä verikokeita jotka olivat puhtaat. Hyvät tulokset, olen oikein tyytyväinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti