lauantai 7. tammikuuta 2012

Hevonpeelenkki

Pe iltana Sofin, Zorron ja Hertan kanssa treenailtiin aksaa Hyvinkäällä. Pidettiin mukavat ja vauhdikaat treenit ja ratkottiin kaikenlaisia aksaongelmia mitä lähiajat ovat mukanaan tuoneet. Niitähän sentään riitti. Käännöksiä harjoiteltiin kovasti. Koirat olivat ihan loistavia.

La aamuna metästyharkattiin Sofin kanssa. Oltiin vanhassa paikassa missä muinoin jo yritin peltohakua, mutta Sofi turhautuneena jätti minut hakuilemaan itekseen. Nyt ei tullut keskaria eikä hatkoja :) Hakuitiin ensin pellolla, haluaisin että lopputulema olisi se että pistän pillin ja kädet taskuun, ja koira tekee kunnes toisin sanotaan. Hakuiltiin ensi pellolla ja sitten metsässä, mutta siellä oli niin paljon konkeloita etten oikein viihtynyt. Lopuksi taas peltoa.

Kiitokseksi hyvästä työstä päästin Sofin vapaaksi, eikä ollut mitään ongelmaa lähellä pysymiseen. Sofi pörräs ympäriinsä omia juttujaan, mutta pysähtyi välillä katsomaan olisko mammalla ohjeita. Käppäiltiin metsätietä ja Sofi otti hevonläjästä ison puolijäisen palleroisen. Kuljetteli sitä aarteenaan ja pysähtyi aina välillä syömään. Päätin kokeilla auktoriteettiani, kun Sofi katsahti minuun levitin käteni luoksetuon merkiksi. Hetpaikalla Sofi läksi, nappas hevonpaskan suuhunsa ja toi sen minulle :) Entisellä hevostytöllä ei ollut mitään ongelmaa ottaa hevonpeetä kätee, kun taas linnun ottamisessa on. Mukava, rento reeni, kumpikin tultiin tyytyväisenä kotiin.

Lenkeillä ollaan opeteltu olemaan innostumatta kaiken maailman turhista hajuista, siis niistä Sofin ilmavainuista jotka tekevät minut hulluksi. Ollaan opeteltu hylkäämään niitä, parempaa kohti ollaan selvästi menossa.

Jos katsoo taaksepäin Sofin ensimmäistä vuotta, on vauhti ollut suorastaan hirmuinen. Yhdessä vuodessa se on kasvanut pennusta isoksi koiraksi. Opiskellut lauman elintavat ja käyttäytymissäännöt koirien sekä ihmisten suhteen. Kokenut kasvumyrskyt, sekä narttukoiran hormonimyrskyt. Opiskellut kaksi koiranvirkaa, aksan sekä ihmisen kanssa metästyksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti