sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Viikko pulkassa

Tiistaina treenailtiin aksaa Nahkelan kentällä. Nyt oli viileämpi ilma ja Zorro vauhdikkaampi. Meillä oli ratana sama jota hinkattiin Hyvinkäällä talvella ja nyt se sujui minultakin jo paremmin. Siinä oli sellainen pätkä jossa mentiin putkeen, rengas, persjättö ja hirveästi juosten välistävetoon. Talvella mämmin välistävedon mutta nyt muistin tehdä twistin. Muutenkin oli loistotreeit, olin tajuavinani yhden askeleen kääntävän merkityksen, tätä pitää hioa!!

Sofi meni muutaman kerran puomin ja teki loppuun hienot harat :)) Pöytää harjoiteltiin häkissä ja lopulta mentiin pöydälle putken kautta.  Pussia harjoiteltiin myös, tehtiin sitä vähän kiireellä koska pussi oli radan osana ja koiria radalla jatkuvasti. Ensin ei menannut tulla mitään, Sofi kiersi pussin namialustalle. Mulla oli ajatuksena että koira pussiin ja namit sitä kautta, ja kun toiminto olisi valmis lisäisin käskyn. Pyh, siitä mitään tullut, varsinkin kun mullahan on pussille sama käskysana kuin putkeen. Aivojen käyttö olisi joskus hyväksi. Lopulta hermostuin kun oli vähän kiire eikä meinannut onnistua. Sanoin sitten sen putkeen putkeen ja vot, sehän toimikin ihan täydellisesti. Pussi siis toimii eikä rätti haittaa yhtään :D

Keskiviikkona oltiin Sofin kanssa tokoilemassa, Zor jäi kotiin kun en ehtinyt siihen aikaisempaan ryhmään. Seuraamisessa ollaan edetty, täyskäännökset toimii aika hyvin varsinkin jos jättää remmin pois. Olen hukannut tokoremmin ja noilla tavisremmeillä kaikki on hiukan hankalaa. Luoksetuloa oli myös, se meni tietty hyvin.

Torstaina lähdin aikaisemmin töistä koska mulla on niin huono omatunto kun metsästysjutut on jääneet vähemmälle. En kehdannut poikia jättää taas keskenään kotiin, vaan lähdettiin ensin koko lössi metsälenkille Haukkikseen. Metsäilyn jälkeen syötiin ja levättiin. Levon jälkeen suunnattiin Sofin kanssa Eskon metsään, laukullinen dummyjä mukanamme. Metsässä huomasin kuitenkin että Sofi oli aika vaisu eikä se oikein irronnut. En ruvennut hinkkaamaan tai pakottamaan, ajattelin että se on metsälenkistä ja syömisestä väsy. Lisäksi laskeskelin sen ikää että olisiko sillä jo joku murkku/peikkoikä aluillaan. Käppäiltiin kuitenkin metsässä ja käytiin tekemässä pari noutoa vedestä, ne sujuivat hyvin. Kotiin tultiin vasta kymmenen maissa, rankkaa elämää pikku nartulla. Minun pitäisi varmaankin kulkea metsässä enemmän vain Sofin kanssa!

Metsälenkeillä viikon varrella harjoiteltiin pillistä istumisia ja luoksetuloja. Istumisia tein myös niin että Sofi oli pois päin syöksymässä ja hienosti se malttoi istua. Nämä käskyt koskee myös Zorroa ja hyvin sekin istuu.

Masin leuka on huulipoimuleikkausen jäljiltä älyttömän hyvä, se ei enää haise. Koska Masi on jotenkin märkäleukainen kaveri ja sillä on syönnin jälkeen suu vaahdossa, putsaan edelleenkin leuan syönnin jälkeen. Teen sen mielellän koska se on meidän halijuttu, mutta enää ei haittaa vaikka se jää joskus tekemättäkin, se pärjää tällä leualla hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti