torstai 7. huhtikuuta 2011

Sofin keppitreeniä II

Oikealla kädellä onnistuttiin keppiopeissa, vasemmalla avokulmaan ei. Tämä on minulle tuttuakin tutumpi ongelma, Zorron kanssa kävi ihan samoin. Taitaa olla ohjaajan vika, kun ongelma säilyy vaikka koira vaihtuu. Onneksi Sofi ratkaisi sen tarjoamalla itsenäisiä keppejä. Laitettiin namipalkka loppuun ja häivytettiin nainen pois. Nyt sujuu hienosti kuudella kepillä + ohjureilla, ja lähettää voi mistä vaan. On tää pirskatin paljon helpompaan kun on pelit ja vehkeet. Ohjurit on ihan ehdoton juttu, päästiin heti kiinni oikeisiin suorituksiin. Vielähän ne täytyy toki häivyttää...

Eilen oli pentukurssin kaupunkiosuus. Ensin kerrattiin aiemmin opittuja Westermarckin aukiolla. Sen jälkeen lähdettiin kaupungille käppäilemään. Tämä oli meille hieno juttu, päästiin harjoittelemaan ohituksia niin että häiriökoiria oli paikalla. Ihan hyvin meni. Vielä yksi kerta tätä kurssia ja sitten jatketaan rivikoulutuksessa ja yritetään saada seuraaminen kuntoon. Se on ihan pielessä vielä ja voi olla että annan Sofin ensin vähän huilata ja kasvaa.

Koirilla on ollut kovasti hauskaa kun lumi on huvennut. Zorro ja Sofi on niin samanhenkisiä, ne juoksee, tonkii, kaivaa ja metsästää kuopista jotain juttuja. Kumpikin kyttäilee toisiaan että onkohan se toinen löytänyt hyvän apajan, ja sitten loikitaan hulvattomasti ympäriinsä ja vaihdetaan kuoppia. Masi näyttää huojentuneelta kun pienet loikkii keskenään ja se saa olla rauhassa. Masi on niin hyväntahtoinen, kiltti ja mukava koira. Mitään se ei pyydä eikä vaadi, toisin kuin nuoremmat jotka poksahtaa jos ne ei saa liikettä ja hommia.

Ah, tätä kevään tulon ihanuutta. Kaiken näköistä on jo nousemassa, lamoherukka uhkaa ruveta lehtimään ja kevätkaihonkukkakin on jo pitkällä. Kylvin tänään naapurista saamani jättiverbanat. Puolet kylvin kuten Sirkka käski, puolet pistin pakkaseen kylmäkäsittelyyn kuten kirja käskee. Saapa nähdä kummat onnistuu, vai onnistuuko kummatkaan. Paineet on kovat, tämä nainen tulee vielä tarkastuskäynnille ja tuntee kasvinsa, ostotaimilla ei näitä voi siis korvata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti