maanantai 25. maaliskuuta 2013

Viikon varrelta

Tiistaina Ojangossa Sofin kanssa 10 min kepitystreeni tiukoilla avokulmilla. Päätin miten vien treenin helpommasta kohti vaikeampaa, päätin mitä kaikkea teen ja niitä versioita oli monta, viemällä, lähettämällä, puolta vaihtamalla, leijeröimällä ja vaikka miten. Sofi oli niin nopea ja taitava että veti treeninsä täydelleen oikein ja hirmuisella nopeudella jo viidessä minuutissa, enkä kehdannut enempää tehdä. Ongelmansa kullakin.

Keskiviikkona Zorron kanssa 10 min, tehtiin melko helppoa rataa. Kyllä epätoivoistuin taas itseeni, koirassa ei mitään vikaa. Paitsi kontaktit, ja siitä tuli sellainen epäonnistumisen karma et aika paljon meni pieleen. Sunnuntaina purin keinun pihaan ja nyt Z harjoittelee uudestaan haraa namialustan avulla. Kyllä se sen osaa, mutta on ihan ulalla, kun ei raukka tiedä mitä milloinkin vaadin. Lauantaina Zorro rupes taas kaljuksi, ja mielestäni siltä(kin) on tippunut lihaksia, joudutaan kuntokuurille kumpikin.

Torstainan oltiin Hyvinkäällä metästysharkoissa. Alkuun tehtiin muutama nouto, eka ihan jees, tokalle tuli sekoittava tekijä (miehet!) ja Sofi ajatteli hieman liikaa. Vaikka en kyllä moiti koiraa siitä että se ajattelee, siellä oli tarkastettava juttu ja sen se tarkasti. Sitten hakua, alkuun vähän karkasi, mutta kun hiffasi ettei me oikeasti metästetä vaan harjoitellaan, teki nättiä hakua ihan lähellä. Oltiin oikein tyytyväisiä treeneihin. Ehkä ne alun noudot ja niihin keskittyminen tekivät hyvää yhteistyölle.

Sunnuntaina ajeltiin Janakkalaan kisoihin. Sofin hauskuutti yleisöä kahden startin verran, olin ensimmäistä kertaa yleisönä ja minulla oli oikein hauskaa :) Radat osin todella hyviä, lisäreinä pieniä virheitä ja yksi tuttu suuri ongelma. Mikä piru siinä on ettei se koskaan voi osua siitä pienestä reijästä mitä renkaaksi kutsutaan, jos se on tiukan käännöksen jälkeen paluuesteenä. Ei osunut minulla aikoinaan, vaikka oli kahdessa perättäisessä radassa, eikä osunut Lotalla vaikka jäivät sitä tahkoamaan. Tämä me treenataan heti kun lumet lähtee.


4 kommenttia:

 1. Hei, just tuossa rengaskohdassa tuli ihan älyttömästi virheitä ainakin mineillä - myös Väinöllä... Ihmettelin sitä itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja siis nimenomaan ohituksia tai sivustamenoja.

   Poista
 2. ''Jotain'' siinä renkaassa tuntui olevan. Onneksi Lotta oli sitkeä ja vaati oikean suorituksen, itse olisin varmasti hätäillyt/mämminyt. Muutenkin tuomarilla oli hassuja estevalintoja, okserilta tiukka kääntö, pituudelta välistäveto ja tuo rengas. Tai sitten niitä täytyy vaan harjoitella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, itse asiassa siinä pituudelta välistävetoon -kohdassakin kaatuili palikat monella. Kai niitä sitten pitää vaan treenata... :)

   Poista