lauantai 16. maaliskuuta 2013

HYVÄ Zorro!

Lauantaina oltiin näyttelyssä Klaukkalassa. Voi veljet että jännitti kun oltiin taas pakkotuloksen edessä, oli pakko saada valioitumiseen tarvittava hyvä. Torstaina oltiin käyty Mallalla viimeistelytrimmissä ja Zorro oli nätti, mutta aivan liian niukkakarvainen.

Alkuun opettelin koukerot ja käytiin läpi nauhojen värit, tiesin että keltainen (hyvä) kelpaa, mutta vihreä (tyydyttävä) ei. Kavereita oli mukavasti paikalla ja aika kului siivillä. Tuli meidän vuoro ja mentiin kehään. Jätin eläinlääkäritodistuksen kastraatiosta kehätoimitsijalle ja tuomari halusi tietää miksi on kastroitu. Kun sanoin että yliseksuaalisuuden vuoksi tuomari älähti ettei se ole vika, vaan hyvä ominaisuus että on viriili. Ajattelin että kiva, tuomari ei siis tykkää tästäkään tekosestani, tästä päästiin myöhemmin yhteisymmärrykseen.

Juoksenneltiin muiden mukana ja vuorollani asettelin Zorron pöydälle. Ja nyt tykästyin tuomariin, hän ei suoraan tuominnut vaan kysyi uteliaana miksi koiralla on tuollainen karva. Syiksi sanoin kastraation ja harrastamisen. Tuomari puhui vähän EVAsta ja kehästäpoistamisesta, selitti syyt, enkä oikein osannut vastustella koska ymmärsin hänen olevan oikeassa. Neuvoteltiin ja jatkettiin arvostelua. Mukana oli myös tuomariharjoittelija ja koska Z oli niin karvaton ja pelkistetty kävivät opetusmielessä läpi kaiken. Lisäksi tutkivat lihaksistoa ja tuomari näytti harjoittelijalleen miten kastraatio vaikuttaa siihen, esim pään lihaksisto häviää, oli aika mielenkiintoista. Zorro jaksoi hienosti tämän pidennetyn katselmuksen.

Lähdettiin juoksentelemaan. Eestaas pyrähdyksessä ei oikein irronnnut, mutta rundille lähdettäessä Z juoksi hyvin ja juostiinkin samantein pari kierrosta, ilmeisesti taas opetusmielessä katseltiin koiran liikkeitä.

Lopun seisottamisessa kuulin tuomarin puhuvan kauniita sanoja sihteerille ja olin toiveikas. Pöydältä nousi kuitenkin vihreä nauha (tyydyttävä). Minulta pääsi epätoivoinen ''voi ei!'', tuomari pysähtyi, kysyi mikä se pitäisi olla, johon vastasin että hyvä. Tuomari tokaisi toimitsijoilleen että annetaan sille se hyvä, ja niin sieltä nousi keltainen nauha. Olin iloinen, käteltiin ja kiittelin tuomarit, ja saatiin runsaat aplodit!

Olipas taas työvoitto. Jouduin olemaan aika tikkana, reagoimaan noppaan, ja puhumaan kuin Runeberg. Zorrokin oli hyvänä apuna, olemalla oma ihana itsensä.

Saatiin kattava ja hyvä arvostelu, tuomarina Eeva Rautala:

Hyvän tyyppinen ja kokoinen uros jolla kaunis ilme, hieman lihasköyhä pää, kauniit rungon mittasuhteet ja y-linja, hyvät takakulmat, edessä melko suora, eturinta saisi olla selvempi, liikkuu erittäin hyvin ja tasapainoisesti, esitetään liian lyhyeksi trimmatussa turkissa, jolloin runkokarvan arvostelu vaikeaa, hyvä luonne.


2 kommenttia:

  1. Lihasköyhä pää on kyllä tuon arvostelun parasta antia! :D Mutta olipa reilua tuomarilta antaa kuitenkin se H. Tosin ehkä se ei halunnut nähdä teitä enää kehässä tulevaisuudessa... :D

    VastaaPoista
  2. Siinä vaiheessa kun EVAsta puhuttiin, tarjosin juuri tuota ''me ei tulla enää sen jälkeen kun saadaan näyttelytulos''. Tuomari sanoi ettei hän yleensä käy kauppaa tuloksista, mutta ilmeisesti tein tarjouksen josta ei voinut kieltäytyä :D

    Tuomari oli ihanalla tavalla utelias ja upea tyyppi, todella tykkäsin hänestä!

    VastaaPoista