maanantai 17. syyskuuta 2012

Rotumestaruuskisoissa

Oli mainot kisat, hieno tunnelma ja ilma, sekä kunnon kisailua. Mulla oli upeat koirat, ihan itse vastasin muutamasta pienestä mokasta.

Agirata
Menin ensin Sofin kanssa. Tiesin edeltäkäsin että juuri nuo takaakierrot ovat mulle pahin kohta, että siinä pitää olla tarkka. Tein sen sitten liiankin ''hyvin'', eli hätäisesti, unohdin koiran ja siihen se rata kariutui. Sofi oli niin hyvä!


Ja sitten Zorron kanssa. Piti tekemäni valssi takaakiertojen jälkeen mutta jotenkin se jäi tekemättä ja valehtelin koiralle hypyn ja suunnan, perään huusin ettei sittenkään sinne. Tässä lenkissä meni aikaa ja Z jäi lähdön kolmanneksi.


Hyppäri
Sofin rata meni muuten ihan hienosti, paitsi tuolle hyppysuoralle meno venyi ja paukkui, myös putkijarru jäi huonoksi ja tuli lenkkiä keppejä edeltävälle hypylle. Tästä kuitenkin hieno nolla jolla tultiin kolmansiksi.


Zorron hyppäriin lähdettiin kiireellä, kun jäin vähän suustani kiinni (niin tyypillistä). Ajattelin kuitenkin taistella kun oltiin vain 0,09 johtavaa jäljessä. Mutta tuohon putkeenlähetykseen sitten mämmin mahikset. Sanoin putkeen liian aikaisin ja Z lukitsi väärän putken, sen joka sillä oli edessään. Irtosi sinne hyvin ja antoi vielä rääkäisystä pois, hieno ja kuuliainen koira! Se on sellaista, tekevälle sattuu ;)


Vähän jäi harmittamaan oma mokailu, radat olivat helpot ja olisin hyvin voinut ottaa Sofille sen tarvittavan tuplan. Zorro tuli rotumestaruus kolmoseksi.

Näissä kisoissa koin erään aikakauden lopun. Enpä taida näin hienoihin rotumestaruuskisoihin enää lähteä jossa cockerikuskit korvataan vallan muilla, paremmilla kuskeilla. Me pysytään cockerikoirakkoina jotka harrastaa juoksemisen riemun, yhdessä tekemisen ilon, yhdessä kehittymisen sekä kunnossa pysymisen tähden, ja kierretään näin raadolliset rotumestaruuskisat kaukaa.

1 kommentti:

  1. Tykkkään kovasti lukea blogiasi, etenkin näitä kisaraportteja! Kurjaa, jos rotumestaruuksiin suhtaudutaan noin vakavasti, että otetaan lainakuski peliin. :/
    Meillä siintää kisat vasta kaukana tulevaisuudessa, mutta on erittäin kiva seurata aktiivisten cockereiden metsästys & agilitykuulumisia. :)

    VastaaPoista