torstai 28. kesäkuuta 2012

Sertin metsästystä

Sofin kanssa saatiin siis luva ekoista kakkoskisoista ja lähiajat ollaan haettu kahta uupuvaa sijoitusnollaa. Eihän mulla mihinkään niin kiire ole, mutta huomaan Zorron jääneen ihan hunnigolle kun kaikki aika menee Sofin kanssa kisaamiseen. Toiveena on saada ne samaan luokkaan että pääsen kisaamaan kummankin kanssa. Lisäksi pitäisi saada Sofille parit sm-nollat jos se vaikka tekee pennut talvella. Zorron kanssa nollat on helppo homma, viime vuonna 17 starttia (hävettää, tämän verran jaksoin kisata) joista yli puolet oli nollia, eikä koskaan yliajalla. Sofin kanssa nollien hankkiminen voi olla pikkaisen hankalanpaa.

Maanantaina oltiin Purina-Openissa. Järjestävä seura arpoi meidän luokan alkavan 20.40 ja olin Purinalla hvyissä ajoin. Vielä mitä, koiria oli helvatisti ja me päästiin radalle tosi myöhään, pois päästiin hiukka ennen puolta yötä. Ryydyin siellä ihan totaalisesti ja seuraava päivä huoletti.

Saviojan radat oli hauskat ja ihanat, samoin oli Sofi. Eka rata meni varsin hyvin ja loistavilla kontakteilla. Vähän siinä oli sellainen varmistelun maku, mutta yhtäkaikki, tuloksena voittonolla ja luva. Toisella radalla oli enempi urheilumeiniki, mutta valitettava hylly kun ajattelin ehtiväni, mutten ehtinyt. Muuten taas loistavasti, ja ne kontaktit <3. Lopussa tarvittiin rytmitystä takaaleikkaukseen, mutta minä juoksin kuin päätön kana ja sössin käännöksen perusteellisesti. Onneksi oli se hylly alla, muuten olisin potkinut itseäni persuuksille. Näistä kisoista siis yksi voittonolla ja luva.

Keskiviikkona Ojangossa, tuomarina Kari Jalonen. Näiden kisojen takia jouduin myymään ainoan viikkotreenin eli Oreniuksen pois, himputti kun piti osua samalle päivälle. Radat oli taas mahdottoman kivat, niissä oli lähettämistä, rytmittämistä, no kaikkea. Eka rata osui ja uppos, paitsi että kolmas vika este, tai siis pituuden viimeinen palikka keikahti ja siitä femma. Toinen rata taas hienosti kunnes tultiin mahdottomaan tilanteeseen. Koira oli keinulla, edessä lähetys putkeen joka teki loivan kulman ja siellä jossain oli seuraavana hyppy. Eihän tuossa mitään, koira putkeen ja suoraan oikaisten juoksu tyrkkäämään hypylle. Mutta ei, siihen juoksusuoralle tuomari oli tällännyt aan, se oli pakko kiertää ja juosta koiran kanssa putki. Minä en ehtinyt ja tuli kielto. Muuta en tuohon ongelmaan jälkikäteen keksinyt kuin että olisin jättänyt Sofin keinun kontaktille, juossut sinne putken puoliväliin ja käskenyt  koiran siitä putkeen. Hyllyn jälkeen tehtiin sentään hieno jättökontakti aalle. Näistä kisoista ei tullut tuloksia, tai tuli femma ekalta radalta, mutta sille ei ole käyttöä.

Näissä kummissakin kisoissa Sofi oli täydellinen. Sen kanssa on jotenkin niin helppo mennä kun se seuraa ohjausta niin hyvin, on mahdottoman kuuliainen ja nopeasti reagoiva, lisäksi vielä hyppyhakuinen ja niin hieno että. Seuraavat kisa on jo katsottuna, ja ne on piru vieköön taas keskiviikkona.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti