lauantai 15. lokakuuta 2011

Sofin toka ratatreeniJatkettiin pennun treenaamista, radaksi tehtiin yksi MM 2011-kisarata. Meidän rata loppui putkeen 17, koska tila leveyssuunnassa loppui kesken. Muutenkin se oli alkuperäisestä vähän litistetty malli, esim kepit ei olleet noin jyrkät. (http://www.youtube.com/watch?v=9cjw95Y2ZGc&feature=related)

Ihan alkuun oli pakko kokeilla aalta lähetystä hypylle ja putkeen, sekä siitä juoksua keinulle ottamaan vastaan. Ei mitään ongelmaa Sofin suhteen, kyllä meinaan homma hoitui. Tämä oli loistava rata alkeiden harjoitteluun, sillä mukana oli muutamakin ansaeste. Esim putken suu ja aa töröttivät kierron 10 takana, ja taas kierron 15 takana törötti putken suu, Sofi on aikas putki-imuinen. Opittiinkin tarkkuutta, ettei sovi suin päin mennä vaan pitää katsoa tarkasi mihin ohjataan. Heini (=niin hyvä) oli meillä koutsina ja yritti pitää meikäläistä ruodussa ja minä mielestäni opin.

Jätin koiran lähdön taakse ja menin keppien eteen hollille. Kutsusta koira siihen, kepeille, valssi perään, muurille (nyt se esitetiin oikein ja hyvin meni) hypyn yli niin että Sofi kiersi siivekkeen kuten kuvassa, aalle ja hara, välistäveto oli minulle ihan myrkkyä kun en osaa juosta takaperin ja väli oli pitkä. Hypyn kautta takaakiertoon, tässä Sofi tarjosi kovasti putkea, mutta kun minä opin ottamaan sen käteen se tuli hyvin. Aalle ja hara, lähetys putkeen ja juoksu aan takaa keinulle johon Sofi tuli. Keinulta takaakiertoon 15, mutta Sofi tarjosi taas putkea. Heini väänsi ja komensi ja jotain tolkkua saatiinkin minuun ja heti Sofi älys että ai me hypätään ensin tämä ja sit toi ja mennään putkeen. Ohjauksesta se on kiinni! Meidän rata loppui tähän.

Sofi on niin hauska, se hyppii vierellä ja kysyy: joko me mennään, mennäänkö jo, mikä hypätään, kerro jo mitä tehdään. Kun tehtävä on annettu se tekee sen mahdollisimman nopeasti, eikä mitään ylimääräistä. Aikamoinen spanielli :)

Sitten se toinen harrastus jossa Sofi ei mielestään tarvitse ohjausta, eli ei paljon kysele kun lintu lähtee. Olin ottanut perjantai-iltapäivän vapaaksi kun halusin harjoitella hakua. Alkuun menikin ihan jees ja hyvin, mutta sitten osuttiin pellon reunaan josta nousi fasu. Siitä se riemu repesi, niitä fasuja oli laumoittain. En tiedä oliko Sofilla murha silmissään, minulla oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti