sunnuntai 14. elokuuta 2011

Sofin reeniä

Kotona ollaan tehty noutojuttuja. Seuraaminen sujuu mielestäni hyvin kun teen sen omaan tyyliin. Hakuharjoitusta tehtiin la Haukkavuorella. Vähän se levis, mutta oli myönteistä ja hauskaa. Metsä oli hyvä, paljon kaatuneita puita, piiloja ja altatutkimisia. Kanipalloja löytyi ja mukavaa oli. Vedestä tehtiin noutoja.

Sunnuntaina mentiin suurin piirtein samaan paikkaan. Nyt osuttiin myös jonkun kotikonnuille ja Sofi levisi vähän liikaa, eikä istuminenkaan oikein sujunut. Jouduin palauttamaan sen muutaman kerran takaisin vihellyspaikkaan, siinä olikin hommaa oli sen verran ryteikköistä.

Mentiin uuteen joenkohtaan tekemään vesinoutoja, tämä oli Keravan kosken alapuolella ja virtaus oli aika kovaa. Heitin damin virtaan, ajattelin että menköön hetken menojaan niin saadaan vähän pituutta uimareissulle. Sofipa ei katsellut, ei ainakaan tarkaan. Kun oli lähettämässä en saanut sitä millään ottamaan oikeaa suuntaa, se oli lukinnut sen kohdan mihin olin damin heittänyt. Aikani yritin kääntää, mutta jotain oli jo tehtävä kun dami lähti karkuun. Lähetin ja Sofi meni väkisin väärään suuntaan, yritin pysäyttää, kääntää, lähettää sivuun, mutta oli aivan sama mitä tein, Sofi etsi vain sieltä minkä oli lukinnut.

Vihelsin koiran pois. Lähdettiin ryteikköistä rantaa myöten jokea eteenpäin ja koetin löytää damia. Vihdoin äkkäsin sen ja lähetin Sofin taas noutoon. Ranta oli tosi korkea ja jyrkkä, Sofi arpoi hetken ja avitin sen veteen. Nyt löytyi damikin, mutta rantautuminen oli haastavaa kun töyräs oli korkealla ja vesi oli syönyt siitä maata alta. Piti olla luova, Sofi törötti siellä alhaalla, minä kumarruin ja otin ensin damin suusta, sitten nostin koiruuden.

Mentiin takasin paikkaan josta virta oli damin vienyt. Eikun uusi heitto ja nyt Sofikin katseli mihin virta damia kuljetti. Loppuun saatiin tällainen opettavainen luontokokemus että tarkkana täytyy olla. Tehtiin pari noutoa jotka sujuivat oikein hyvin.

Autolle palatessamme tehtiin vielä pari maanoutoa kun Sofi ei ollut totellut vedessä ohjausta. Heitin damit kummallekin sivulle ja yhden kauemmaksi eteen. Lähetin Sofin sinne eteen, mutta vihelsin istumaan sivudamien kohdalle. Noudatin siitä kummatkin sivudamit ja sitten vielä sen kauimmaisen etudamin taakselähetyksenä. Ensin ei edennyt tarpeeksi ja kutsuin koiran pois, kävin nostamassa damin ja heitin sen vielä kauemmaksi. Lähetin uudestaan taakselähetyksenä ja nyt onnistui hyvin. Meillä oli oikein mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti