lauantai 13. elokuuta 2011

Aksatreenit alkoivat :)

Tiistaina (9.8.) oltiin pitkästä aikaa agiharkoissa ja Zorro oli hyvä, nopea ja taitava. Sofin jouduin jättämään kotiin kun sillä oli ne juoksut enkä halunnut pilata muiden treenaamista. Myös Jpään kisat jouduin Sofilta skippaamaan samasta syystä, vaikka olisi ollut hyvä mennä reenimään kisapaikalla olemista, nyyh.

Rata jota tehtiin oli hauska, siinä oli mukavia haasteita sekä vauhtisuora juostavaksi. Ihan ekaksi kääntäminen valssin kautta okserille, lähetys pimeään putkeen (Z tietty osaa, samoin Sofi), Aan kontakti täydellinen ja niin että minä olin kaukana, toisaalta kaikkihan reeneissä osaa. Keppikulma oli kiva sekä upea, yritin juostessani pitää etäisyyttä opetusmielessä. Keinulle osuminen oli hiven hankalaa kun mulla oli kunto jo loppu, enkä millään olisi jaksanut viedä koiraa keinulle vaan pyrin oikomaan, tässä tehtiin parit vauhdikkaat liukastumiset ja tippumiset (meil on aika liukas keinu). Juoksukunnolla tästä selviäis hyvin. Seurasi putkea ja välistävetoa ja meidän kompatuskivi pyöritys (12-13), joka meni ihan loistavasti. Hirvee juoksu pussin kautta pituudelle ja putki ihanasti kontaktin vieressä, aah! Tiukka käännös hypyn yli ja osuminen puomille putkensuiden keskeltä, loppuun vielä hieno hara ja ei kun eteen. Kyllä muuten nautin! Harmittavaa oli vain kun henki loppui jo ennen puolta väliä ja käskyt jäi sanomatta enkä ehtinyt oikeisiin paikkoihin. Zorro oli kuitenkin loistava, enkä minäkään ihan huono ollut. Kuntopyörä on otettu esiin ja metsälenkin jälkeen alkaakin melkein joka ilta pienet pyöräilykarkelot. Piru vieköön, rotumestaruuskisat jouduin sen typerän taudin takia skippaamaan, pakko tehdä ensin kuntoa :(Sofin kanssa ollaan tehty noutoja kotipihalla, näytetty suuntia ja lähetetty sivuille ja taakse, sekä ruokakupille eteen. Vedestä ollaan noudettu joella, loiskis vaan se hyppää innoissaan töyräältä veteen. Yhtään ampumista tai hakukuviota ei olla tehty mutta tähän on pari syytä. Minusta ei ole niin moneen ja vesinoutokoe kimmeltää meikäläisen näköpiirissä niin että haluan hetken keskittyä siihen. Lisäksi Sofilla oli vähän ujo piimä vaihe, se oli jotenkin hämmentynyt ja kesti tovin ennen kuin käskyt löysivät perille, tiettyä terävyyttä puuttui. Ajattelin että taitaa olla murkkuikä tai ne juoksut. Olenkin ottanut hetken aikaa löysin rantein ja yrittänyt olla luotettava sekä mukava, mutta samalla ehdottoman jämpti. Minusta näyttää että piimävaihe olisi nyt poistumassa tai jopa ohi, mutta en ole tehnyt muuta kuin näitä tuttuja ja turvallisia eli en oikeasti tiedä.

Sofin juoksut: alkoi sunnuntaina 24.7. tiputtelulla, astuminen alkoi 28.7. torstai-iltana. Tiputtelu loppui su iltana 7.8. ja Sofia ei astuminen enää hotsittanut keskiviikkona 10.8. Mitäs tosta tuleekaan, tiputtelua kaksi viikkoa, astumista 12 päivää, kaikki yhteensä 18 päivää. Nyt juoksujen jälkeen Sofilla on nisät jotenkin isommat, ennen en ole huomannut eli olisiko juoksujen jälkimaininkia.

ps. 13.8. hakuharkat taas aloitettu ja hyvin meni, mutta niistä lisää omassa tekstissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti