maanantai 11. helmikuuta 2013

Treeniä, trimmiä ja titteleitä, ehkä...

Tiistaisin ollaan aksailtu Sofin kanssa ja se on penteleen hyvä. Neidin asenne on niin kohillaan että on suuri ilo juosta sen kanssa. Jossain vaiheessa höpisin juoksukontakteista, mutta mietittyäni asiaa päädyin ehdottomasti pysäytyksiin. Mihin mulla muka on niin kiire. Sitä paitsi haluan siitä metästyskoiran ja malttia on aina hyvä harjoitella. Pysäytyksessä on selkeä tehtävä täydessä kiihkossa, siinä se maltti ja tottelevaisuus harjaantuu. Lotta saa juoksuttaa ihan vapaasti, minä pysäytän.

Keskiviikkoisin on Zorron vuoro Ojangossa ja Lotta käy sieltä hakemassa Sofin heidän Orenius-treeniinsä. Viimeisimmässä aksatreenissä Z oli ihan huippu, taviscockerimittapuulla tietysti, eikä sen tartte muuksi muuttua, se on hyvä noin. Edellisellä viikolla tahkottiin kontakteja, kun Z-raukka on huulipyöreenä mun hölmöilyjen takia. Kontaktit meni tosiaankin pilalle, eikä Zorro enää tiennyt mitä pitää tehdä, ja minä olin kärtty, itselleni tietty. Eikä me saatu mitään järkevää aikaiseksi. Kului viikko ja Z mietti, se on niin käsittämättömän fiksu, ja seuraavissa treeneissä se teki hienot kontaktit. Eikä näissä talven treeneissä ihmeisiin pysty, aika ei riitä. Meillä on vain kaksi treeniä viikossa, yksi kummankin kanssa, eli suomeksi 10 min/koira/viikko, karseen vähän :(

Zorro sai luvan mennä näyttelyyn ja valmistautuminen on jo hyvässä vauhdissa. Käytin sen oikein trimmissä. Trimmaaja sanoi että menee puoli vuotta saada se näyttelykuntoon. Me ei odoteta, tämän pitää olla SMiin mennessä ohi. Hapsuja siis kasvatellaan ja näyttelyitä katsellaan.

Sellaista etukäteistietoa tuli että Zorro ehkä voitti Vuoden 2012 Agilitycockeruuden. Tuloksia en ole nähnyt, enkä uskalla ihan tosissani ottaa. Tämä on se titteli joka voitetaan parhailla tuloksilla vuoden aikana ja Zorrolla oli viime vuonna ainoastaan 24 starttia! Pidän titteliä sikäli merkittävänä juuri nyt, että käyttikset jylläs jo viime vuonna kisoissa. No piti sitten kirjoittaa taas lehteen, eikä meinannut tulla mitään, kirjoitin ne jutut jo pari vuotta sitten. Mutta Z tuli avuksi, sen sanelusta pistin kaiken paperille. Siitä tuli täysin Zorron juttu, että sikäli pääsin helpolla :)

Sunnuntaina treenattiin metästysjuttuja Ullan luona. Keskityttiin istumiseen ampumisesta, sen Sofi teki hyvin ja oli treeniin oikein tyytyväinen. Tehtiin myös hakua, ja voi vallaton mikä siihen taas iski kun tuli riistan hajua. Se on kotona treenatessa ollut niin hyvä, mutta nyt ääliöityi heti osuttuaan hajuihin. Enkä minä tällaisena nössönä aloittelijana osaa reagoida oikein, tai edes oikeaan aikaan. Perkules, ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia nöytyytyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti