tiistai 28. kesäkuuta 2011

Narttumaisuuksia


Sofi ja tädyke

Varaudu narttumaisuuksiin mulle sanottiin kun päätin ottaa narttukoiran. Ajattelin sen olevan sitä kun pissaavat tyynylle, pistävät 6-0 ja sitä rataa. Mutta tämä on niin hurmaava ja ihana. Kaikki toimii, uskoo kun sanotaan ja on kaikin puolin iloinen, tekevä ja toimiva pikku narttu.

Ollaan löydetty aikatauluihin sopiva treenausmuoto Sofin kanssa. Ensin käydään koko poppoo metsälenkillä, sitten laitan hurtat autoon ja käyn katselemassa sopivan hakuharjoittelupaikan. Haen hieman levänneen Sofin ja yhdessä treenailemme metsästysjuttuja. Tehdään siirtymisiä (paljon helpompaa kuin hevosella :D), hakukuviota, paikallaanoloa, pillikäskyjä ja noutoja. Olen yrittänyt painottaa näitä; Sofi oppisi hakeutumaan eteeni sekä pitämään kontaktia. Varsinkin kontaktiasia on minulle niin vaikea, pitäisi olla ihan coolisti ja nähdä milloin koira katsoo, reagoida siihen liikkeellä ja olla hiljaa. No joka tapauksessa Sofi tykkää kuin hullu puurosta.

Viikonloppuna käytiin tyttöjen kesken Lemmenlaakson joella josta Sofi nouti damia. Heittelin myös joen yli pöheikköön josta Sofi sitä innokkaana haki. Yhä useammin damit ovat olleet ''oikein'' päin Sofin suussa ja olinkin tosi jes kun joen toiselta puolelta korkean kaislan tai mitä nyt olikin ruohoa, seasta tuli koira jolla oli dami oikeaotteisesti hampaissaan.

Kotipihalla ollaan heitelty damia pitkin poikin, kohti koiraa, yli ja sivuitse ja vaikka miten, kun ollaan harjoiteltu paikollaanoloa sekä luoksetuloa tällaisen dami-ihanuuden keskeltä.

Sitten nämä penteleen kollit :(
Masi ja Z tappelivat sunnuntaina. Ruuasta se alkoi, oli liian ihanat luut mulla kädessä kun pojat osuivat yhtä aikaa oviaukkoon. Normisti nämä eivät ruuasta riitele, tietävät että ruoka häviää siltä päivältä jos tulee ärinää. Hävisi ruoka nytkin mutta tappelu leimahti rajuna eikä hevillä laantunut. Milläs siihen puutut, Z on johtaja ja kukkopoika ja Masi kun kiihtyy liikaa niin se ei osaa antaa periksi. Väliin ei uskalla mennä, jos sieltä nostaa Zorron niin Masi tulee päälle. Jos sieltä nostaa Masin niin se joka tapauksessa kiihkoissaan puree kaikkea mikä tielle osuu. Se on paha tilanne ja nyt päätin että pitää laittaa peitot hollille, peitoilla Masinkin saa erilleen. Sofi on normikoira kuten pitääkin, jos se tulee liian liki ihmettelemään niin se voi nostaa syliin ja viedä pois. Harmittaa kun noi kollit joutuu tilanteeseen jossa ne joutuu turhaan taistelemaan, kun toinen ei halua ja toiselta menee kyky alistua. Ja todellakaan Masi ei ole mikään johtajuutta himoitseva eläin, eikä se taistele ylemmästä asemasta laumassa, se vaan kiihtyy välillä ''tiloihinsa''.

Agista on kesätauko ja meidän kesälomat alkaa ihan kohta, enää kolme päivää pitäis lusia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti