lauantai 16. lokakuuta 2010

Ukkometsässä

Syksy alkoi hahmottua tutusti. Neljänä maanantaina käyn kouluttamassa cockeriagilityä jatkokurssilaisille sekä kilpaileville Sporttikoirahallilla Espoossa, viime maanantai oli eka kerta. Torstaisin meillä on omat treenit samassa paikassa ja lauantaisin päästään ukkometsälle. Tuli sopiva peitto viikolle.

Ukkoja etsittiin samassa vanhassa metsässä, mutta tehtiin rata eri päin kuin tavallisesti. Kummallakin viisi ukkoa + yksi tyhjä, irtorullat. Vähän porukkaa (vain me vanhat jäärät jotka kestetään vähän huononpaakin ilmaa) siksi liikkuvat maalimiehet. Tyhjän halusin radan loppuun siksi ettei vahingossa pääse edistämään seuraavalle maalimiehelle, eli viides pisto oli tyhjä, kuudennessa eli vikassa taas ukko.

Masi eka. Olin vähän asennevammainen Masin suhteen, ajattelin että se piippaa ja juoksee hulluna, mutta liekö viimekertainen autoon nakkaaminen auttanut kun Masi olikin hyvin kuulolla ja oikein yhteistyökykyinen. Meni aika hyvin minne näytin ja upposikin hyvin. Jos ei tullut hyvää pistoa, otin takaisin ja lähetin uudelleen. Nämä meni hyvin, olin tyytyväinen koiraani. Tyhjän kanssa tuli vähän sähläystä, ei Masin kanssa vaan maalimiehen kun oli väärässä paikassa (no metsäänhän eksyy helposti), jouduin siksi lähettämään Masin jo kertaalleen käydylle lohkolle. Masi kävi kyllä hienosti tarkastamassa paikat kun kerran mamma halusi. Hienosti Masi teki työn työnä eikä hörhöttänyt tai inttänyt vastaan. Masi oli siis hyvä ja hän oli taas itseensä tyytyväinen työkoira eikä mikään hullu hakupeto.

Zorro oli kanssa hieno, kaikki meni hyvin, tyhjäkin meni hyvin varsinkin kun alkuperäinen suunnitelma toteutui ja maalimieskin oli kartalla. Ekalle ukolle piti lähettää sellaiseen pieneen kulmaukseen joka oli polun takana, sinne jouduin lähettämään kahdesti kun eka kerralla ei ylittänyt polkua. Kakkosukko oli unohtanut ottaa rullan mukaansa ja tarjosi hanskaansa kun Zorro tuli, Zorro oli ollut vähän hämillään ja etsiskeli rullaansa, mutta maalimies tyrkkäsi hanskan eteen ja sanoi taikasanan ''ota'' ja sillähän Zorro toimikin. Kun Z tuli seuraavan kerran tämän maalimehen luo se jo tiesi miten toimitaan, vaikka nyt oli rullakin paikalla oli Z käynyt hanskaan kiinni koska tältä rouvalta täytyy ottaa hanska eikä rullaa. Hanska vaan sattui olemaan kädessä, mutta sen Z oli tajunnut saman tien kun hampaillaan kokeili ja etsi sitten kiltisti sen rullan. Nopea koira oppimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti