sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Hillan epikset Lahdessa

Me tytöt lähdettiin vähän epistelemään. Halusin näyttää Hillalle erilaisia kontaktiesteitä, tehdä ''koko rataa'' ja luoda onnistumisen fiilistä, eli virheistä ei välitetty. Alunperin olin ennakkoilmonnut kolmelle medimölliradalle, mutta kun meitä oli vain kaksi koirakkoa, täytyi tehdä järjestelyjä ettei menisi liian rankaksi. Vaihdoin meille minimölli-, medimölli-, ja medikisaavien radat.

Alustuksena: Hilla oli vuosi sitten Akatemialla tuuraamassa Sofia. Siellä se istui tyylikkäästi lähdössä ja juoksi siivekkeiden läpi. Ainoa ''ongelma'' oli kun Hilla halusi kaiken aikaa noutaa jotain, ja noutikin. Siellä Hilla löysi oman tyylinsä, hän haluaa harrastaa NOUTOaksaa.

Ensimmäinen startti, minimölli. Laitan remmin ensin koiran viereen, sitten muistan, ja siirrän teatraalisesti remmin hyppylinjalle. Ei sitten tartte tulla vikan hypyn ohi. Vaan Hillapa muistaa sen alkuperäisen paikan. Putkesta tullessa lähtee kuin raketti loppusuoralle ohi vikan hypyn ja NOUTAA remminsä, ja tuo sen minulle tyylikkäästi käteen.
Toinen startti, medimölli. Jätän remmin laita-aitojen toiselle puolelle ettei ole mitään noudettavaa. Loppusuoralla Hilla irtoaa taas kuin raketti ja löytää ratahenkilön hanskat, jotka tuo minulle. Se on sitten kivaa tämä NOUTOaksa. Tässä me jumpattiin hetki että saatiin tuo viimeinenkin hyppy tehtyä, sitä ei vaan näy videolla.Kolmas startti, medikisaavat. Hilla on ensimmäistä kertaa medihypyillä ja muuri hieman hirvitti minua. Mutta ainahan joskus on eka kerta, Hillalla se oli nyt ja näin tyylikkäästi homma hoitui. Eka lentokeinu tuli myös, mutta kaikkihan sen tekee ainakin kerran. Eikä siinä ollut tippaakaan tuhmuutta, pieni väärinymmärrys vain. Eikä jääty sitäkään murehtimaan. Aalla minulta pääsee iloreaktio, sanon Hillalle ''aalle'' ja Hilla tiesi heti ja lähti innolla kohti aata. Siitä tuli niin hyvä fiilis että kädetkin lentää ilmaan.Hilla ei ole mennyt aata kuin muutaman kerran, tässä on nyt ihan ekoja kertoja ja tästä pikku hiljaa edetään. En tykkää aasta, eikä sitä mennä meillä yhtään enempää kuin on pakko. Ehkäpä me saadaan se treenattua epiksissä ja kisoissa.

Ajomatka A-Qilityn hallille oli ikimuistoinen. Minulla oli bensaa riittävästi hallille ajoon ja sieltä tankkaamaan. Lähdin motarilta liittymää liian aikaisin ja jouduin moottoriliikennetielle jossa ei voinut heittää ympäri. Normaalisti olen ihan ''JEE, seikkailu alkaa'' kun ajan harhaan, mutta nyt bensatilanne vähän huolestutti. Olin kuitenkin pienesti JEE ja heti kun oli mahdollista laitoin navin etsimään A-Qilityn ja ajoin minne ohjasi. Ns perillä olinkin ilmeisesti kotiosoitteessa tai ainakin ihan väärässä paikassa. Hätääntyneenä soitin Markolle joka yritti etsiä tankkauspaikkaa ja löysikin, mutta aika pitkältä. En ihan tajunnut mihin olisi pitänyt mennä ja auto ilmoitti bensaa olevan 1 km. Hermot oli riekaleina eikä aivot enää toimineet, näpyttelysormista puhumattakaan, hermoromahdus kerrassaan. Olin pysähtyneenä jonkun bussilinjan kääntöpaikalle ja siihen saapui bussi. Menin bussikuskille itkemään (melkein) etten tiedä missä olen, bensa on ihan loppu ja mistä löydän tankkauspisteen mihin vielä pääsen. Kiltti bussikuski sanoi vievänsä minut tankille jos lähden seuraamaan häntä. Niin me sitten mentiin, ajelin bussin perässä ja otettiin parit matkustajatkin kyytiin. Mentiin pitkään niin että auto sanoi bensaa olevan 0 km. Lopulta vastaan tuli kylmäasema ja olin pelastunut.

Loppuun kiitokset Terhi Kestille videoinnista sekä bussikuskille oikein erityiskiitos meikäläisen pelastamisesta.


2 kommenttia:

  1. Ihana Hilla <3 Se on niin kuuliainen nopsajalka. Noutoaksa on siis virallisesti lanseerattu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Saas nähdä mennäänkö me virallisiin kisoihin asti lanseeraamaan Hillan oma NOUTOaksa :D

      Poista