tiistai 26. toukokuuta 2015

Ihania hyllyjä Sofin kanssa

Ollaan Sofin kanssa yritetty hommata vähän kisarutiina lähestyvien isojen kisojen tähden. Korkattiin ulkokausi ensin JAUn kisoissa Hyrylässä ja viime viikonloppuna juostiin KATin kisoissa pari starttia. Meillä on ollut oikein hauskaa vaikka kaikenlaista on sattunut.

Jaulla juostiin kolme starttia. Ekalla mentiin hyvin, tosi hyvin kaikki vaikeat kohdatkin. Sitten tuli juoksusuoran päässä putkeenlähetys ja kun Sofi saavutti putken suun niin minä huusin koiraa nimeltä. Sofihan on niin ihme otus että se ehtii reagoimaan ihan sekunnin osassa ja olenpa ennenkin pyöräytellyt sitä putken suulta pois. Hyvin pyöri, kääntyi ensin katsomaan että ''mitä asiaa'' ja kun sanoin pukeen niin osui siihen väärään. Ihminen ei hevillä opi.

Tokassa startissa minun piti päästä kolmoshypyn kohdalle. Siinä kulkiessa vilahti sivusilmässä musta koiruus, varasti pirulainen. Mietin hetken että keskeytänkö mutta aattelin sitten että mitä turhaa, lähden mieluummin nauttimaan agilityn hurmasta. Ja me mentiin taas niin hyvin. Puolessa välissä sattui niin että jäin jälkeen eikä Sofi katsonut numeroita tarkkaan (kepeiltä tietty puuttui numero) ja valitsi keppien sijaan putken ja joutui ihan eksyksiin. Tuomarin kanssa seistiin keppien aloituksella, naureskeltiin ja ihmeteltiin missäs koira on. Lopulta Sofikin saapui paikalle ja jatkettiin rataa hienosti loppuun asti. Puomilla sain päähäni pysäyttää Sofin haralle, ja se pysähtyi, eli ihan voittajina päästiin maaliin.

Kolmas oli taas vähän haastellinen, mutta eihän mulla ollut hätää Sofin kanssa. Tämä oli taas niin herkkupullaa minulle, fiilistelin ja nautin. Tuloksena hieno nolla! No sellainen kauneusvirhe oli taas, että löysäsin lopussa kun nolla rupesi varmistumaan, siitä ylimääräistä lenkkiä. Kuvat radoista olis kivat, mutten löytänyt netistä.

Seuraavana viikonloppuna Katin kisoissa olin ensin vähän kauhuissani kun tuomari laittoi rimat tappiin, mutta sitten selvisi että teemana oli SM-kisat ja siitä se nautinto alkoi. Sofilla ei ollut rimaongelmia ja hää oli niin mainio. Siellä tehtiin kaikenlaista jännää putkilla mutta Sofi oli tarkka, kiltti ja huoleton. Minulla jäi yksi linjaus vähän vajaaksi ja niinpä yksi hyppy luiskahti väärältä puolelta.

Tokalla radalla tehtiin putki/kontaktierittelyjä. Enkä eritellyt, ajattelin että kyllä Sofi osaa ja osasihan se. Olipa melkoinen fiilis kun lähdin juoksemaan puomia, katsoin taakseni ja näin Sofin tekevän kaikkensa päästäkseen puomin aloitukselle vaikka siihen oli laitettu putki tielle. Hylly siitä lopulta tuli kun minulta jäi yksi pidättävä käsi pois enkä ollut ehtinyt suoristamaan juoksusuuntaa joten Sofi teki ylimääräisen takaakierron. Harvoin kiittelen tuomaria, mutta olipas nyt todella kivat teemaradat.

Tulostaso tökkii mutta ei haittaa, paljon hauskempaa tehdä hienoja hyllyjä kuin punnertaa pakkonollia. Jos ne nollat tulee hauskuudella niin tulkoon, ei niissä silloin mitään vikaa ole. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti