sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Janakkalassa kahden koiran kanssa

Meidän ekat kahden koiran kisat ja siis Sofin ekat startit kolmosissa. Oli ihan pirun kuuma, en tykkää siitä eikä tykkää Zorrokaan. Lisää ei tykkäämistä, jouduin starttaamaan ekana ja vielä Sofilla, vaikka olisin halunnut sen kanssa radalle vasta käytyäni Zorrolla tsekkaamassa tilanteen. Radat oli sitä luokkaa, että huolehdipa täällä päässä tämä ja olepa kohta tuolla jossain huolehtimassa jotain muuta. Sofin eka rata kaatui omaan ajatusvirheeseen, kaatui se myöhemmin moneen muuhunkin, ennen kaikkea hätäilyyn, minun ja koiran :) Zorron kanssa sama rata hellehitaasti mutta varmasti, tuloksena 3. sija.

Toka agirata tuntui rataantutustumisessa helpommalta. Sofin kanssa hyllytin sen yhden suoran putken ekassa päässä ehtiäkseni toiseen päähän. Ja paljon muutakin tapahtui. Zorron kanssa hyllytin paitsi tämän kohdan, myös jo aiemmin.

Kolmas hyppyrata meni Sofin kanssa jo aika mukavasti, vaikka hyppäriä pelkäsin kun siinä koiraa ei saa kontaktille ''turvaan''. Tämä menikin yllättävän hyvin, Sofi oli aika hyvin ohjauksessa ja kiltistihän se tottelee jos ohjaukset tulee ajallaan. Hylly tuli kun se ei lähtenyt vetoon, vaan kävi hyppäämässä ylimääräisen esteen. Zorron kanssa asiat sujui paremmin, eli lähti siihen vetoon ja teki nollan. Hyppysertiä tavoiteltiin, muttei saatu, tuloksena 2. sija.

Ekoiksi kisoiksi ihan hmm jees. Kohellettiin, mutta sellainen minä olen. PALJON OLI HYVÄÄ. Kontaktit pysäytettiin ja luvalla liikkeelle (vaikka Sofilla on aiemmin ollut ongelmaa). Kontaktit oli kummallakin koiralla loistavat :) Ihan hyvin voisin päästää Zorron juoksemaan ne, mutta mitä niillä agituloksilla tekee. Sofin ensimmäinen lähtö valui, mutta seuraavat kaksi olivat jo hyviä. Kepeillä ei mitään ongelmaa, vaikka tein persjätöt. Sofin rimat pysyi, paitsi yksi ekalla radalla, syynä kummankin armoton kohellus. Koirat tulivat hienosti toimeen keskenään, olivat hiljaa autossa ja muutenkin oikein edustavia.

Kesäkisoissa väijyy näköjään aina peikko, nyt saatiin helle-ennätysviikonloppu. Hönttiä urheilla kun on liian kuuma. Ja ihan välttämättä en tämän tuomarin radalle Sofia enää vie. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti