lauantai 5. joulukuuta 2009

Hakutreenit Jpää

Klo 9.00 tikkana hakumetsässä. Kokeiltiin nonstoppina niin että osa tuli aiemmin ja osa myöhemmin päivällä. Me oltiin aamuvuorolaisia.

Masi meni ensin. Irtorullilla mentiin, neljä ukkoa haettiin.
  1. Ukko oli etukulmassa, aika hyvän suoran piston teki, ainakin kävi sen kulman varmistamassa. Ikävä kyllä haukkui näyttörundilla maalimehen koska kävi niin kuumana. Tähän täytyy kehittää jotain korjaussarjaa...
  2. Ukko oli toisessa etukulmassa, tämän Masi teki tosi hienosti.
  3. Ukko oli edennyt melkein radan loppuun, yritin saada tähän kohtaan tyhjää, ei onnistunu. Masi kaartoi heti lähetyksen jälkeen jyrkästi etenemään rataa ja löysi sieltä ukon. Olisiko sieltä tullut haju, mene ja tiedä.
  4. Tähän oikein panostin, halusin suoran piston. Pyysin maalimiehen sellaisen pitkän suoran puukanjonin päähän, ajatuksena lähettää koira sinne ja ukko löytyisi heti piston päästä. Eipä onnannut, Masi edisti eikä malttanut tehdä suoraa pistoa. Palasi sitten tarkastamaan ja löysi ukon. Kaikkiaan Masi kävi vähän liian kuumana ja oli siksi turhan malttamaton.

Mun piti olla paikalla ja ohjata teenejä, enkä ehtinyt käydä hakemassa Zorroa vaan se tuotiin mulle. Masia taas ei viety pois koska tarvitsin väen maalimiehiksi, Masi siis sidottiin puuhun Zorron vuoron ajaksi. Zorrollakin oli neljä ukkoa ja irtorullat.

  1. Ukon haki etukulmasta taitavasti.
  2. Ukko toisesta etukulmasta löytyi myös hurjan hienosti.
  3. Ukko oli taas edennyt pitkälle radan loppuun, yritin taas sitä tyhjää. Zorrolle kävi kuten Masille, ei tullut kovin suoraa pistoa (sentään parempi nyt) mutta vauhdilla ukon luo.
  4. Ukko oli myös edennyt rataa pitkälle takakulmaan, yritin taas tyhjää. Kun lähetin Zorron tuli suora syvä pisto, kun seuraavan kerran näin sitä se oli tulossa takaisin päin ja pyysin luokseni, tähän sain siis hienon tyhjän! Etenin pari metriä ja lähetin koiran uudelleen, taas syvä suora pisto, eteni rataa löysi ukon, mutta silloin sille iski tenkkapoo. Zorrolla hävis suuntavaisto ja se palasi rulla suussa maalimehen luo kysymään että minnes mun pitikään mennä? Minä oli edennyt keskilinjaa ja yskähtelin siellä merkiksi että tänne asti ollaan edetty. Ei Zorro kuitenkaan kuullut minua, eikä tiennyt suuntaa. Syynä saattoi olla Masin yhtämittainen haukku sekä se että uudet hakutyypit oli just tulleet radan alkuun. Sinne se Zorrokin meni, huusivat että koira on täällä, kutsu sitä. Kutsuin siis ja Zorro tuli viivana rulla suussa, laiton liinan kiinni ja sanoin näytä. Hieman jänskätti että tietääkö se enää missä maalimies on, mutta tiesi se. Taitava hurtta! Ja hieno tyhjä!

Kun oltiin aamulla aikaisin liikenteessä, päästiin myös ajoissa pois. Parin tunnin lepo kotosalla ja sitten mentiin metsään lenkille. Ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti