keskiviikko 19. elokuuta 2015

Hilla vesitöissä - hyväksytty!


Kun luotto koiraan on luja, uskaltaa ilmota kokeeseen, vaikkei koira ole vesilintua nähnytkään.

Ilmosin Hillan vesityökokeeseen tilanteessa ettei se osannut uida (lompsotteli liian pystyssä), kerran oli nähnyt riistalinnun ja sekin oli fasu, eikä tykännyt ampumista (hiippaili takavasemmalle). Oli kyllä tarkoitus harjoitella linnulla, mutta se jäi minulle tyypillisesti viimetinkaan ja humpsahti siitäkin vielä viikolla. 

Päästiin viikko ennen koetta kokeilemaan noutoa linnulla. Hilla teki ensin kokeenomaisen noudon damilla ja seuraavaksi linnulla. Kaikki meni kuten uumoilin, eli täydellisesti. Uimaankin oppi samalla reissulla, oli ilmeisesti tarpeeksi pitkä uintimatka ja hyvin markkeerattu heitto, niinpä ei tarvinnut varvistella, eli uida liian pystyssä nähdäkseen. Ampumista treenattiin kotona haun yhteydessä paukkunoudoilla, mutta vasta kakkosheitolle ja sillekin vasta luvalla. Halusin kertoa hälle että ampumisesta seuraa jotain kivaa, ja noutaminen on Hillasta superkivaa!

Itse koe meni täydellisesti. Mentiin Hillan kanssa rantaan ja katsottiin heitto, kesti hyvin ampumisen ja lähetin noutoon. Lähti hyvin, oli vesirajassa kun ase sanoi naks, Hilla pysähtyin ja katsoi asetta (Hillan eka haulikkokokemus), lähti taas ja ui suoraan linnulle. Otti linnun, ui suoraan takaisin ja luovutti hienosti edessäni istuen. Videolla kuuluu miten minä höpötän Hillalle. Aloitin höpöttämisen vasta kysyttyäni tuomarilta onko sillä lintu suussa vai mitä se tuo, oli kuulemma lintu. Kehuin Hillaa sillä tämä oli sentään vasta toinen vesilintu kuunaan eli ihan opetteluvaihe vasta. Vaikka hän oli kyllä nyt jo ihan täydellinen!

Cockerspanielit ry:n vesityökoe Hyvinkäällä ke 12.8.2015, tuomarina Arto Kurvinen.
Kiitos Ulla Ruistolalle reenistä, videosta ja järkkäämisestä. Kasvattajille kiitos Lahjakkaista geeneistä. Alla vielä arvostelu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti