perjantai 11. syyskuuta 2015

Kesän hyppimiset


Kesällä käytiin Pohjois-Norjassa

Ja tutkittiin Lapin mestoja

Ollaan me vähän esteitäkin hypelty. Ostin tiistaiksi Hillalle tuurausvuoron Akatemialle, kouluttajana Iina A. Valitsin pennulle mukavan koutsin, kun oli tavallaan eka ohjattu treeni. Hyvin Hilla veti, innolla, tarkkana ja ennen kaikkea hyvällä mielellä. Edellisen viikon sateinen ulkokenttä oli nimittäin vähän liikaa hälle, silloin ei hotsittanut mikään. Sofi pääsi keskiviikkona Juhan puolelle ja voi veljet että me nautittiin, kumpikin. Sofi lähtöhässäköinti on kummallisesti rauhoittunut. Se istuu lähdössä ihan rauhassa, mutta kun lupa tulee, lähtee kuin raketti.

Syyskuu on ollut vähän aksakuivaa aikaa meille, meinaan tulla hulluksi. Ei olla osuttu kisoihin, viikonloppuisin on ollut muuta. Hillan kanssa voi jotain tehdä kotonakin mutta Sofi kanssa ei, se ei osaa aksata hiljaa (paitsi kepit osaa). Sama juttu seuran kentällä, en kehtaa huudattaa koiraa, naapurit on liian lähellä. Täytyy yrittää ostella hallireenejä. Seuralla ei ole hallia tässä kuussa, mutta lokakuussa päästään ilmeisesti Jaun entiseen halliin Tuusulaan. Se on huippua!

Hilla opettelee keppejä isojen koirien avustuksella. Hilla on jännästi pehmeämpi tapaus, superkiltti, pohtii ehkä vähän liikaakin, eikä kestä niin epäonnistumisia. Keppejä opettaessa tykkään että koira oppii itsenäisen suorituksen, tietää mistä mennään sisään, miten kepitetään ja missä on esteen loppukohta. Tuohon suoritukseen tarvitsee vauhtia, eikä siinä aloituksen jälkeen saa liikaa pohtia, muuten tippuu vauhti ja rytmi katoaa. Perustettiin tähän lihapullarinki. Hilla katseli kun Zorro kepitti ja sai lihapullaa palkaksi. Sitten laitoin koko lauman peräjälkeen kepittämään, ja kaikki oli ihan että JEE, Hillakin. Into, ahneus ja rentous, siis oikea mielentila, on laumassa mukavan tarttuvaa.




Kahdet kisat käytiin Sofin kanssa kesällä. Piirimestiksiin saatiin oikein joukkue seuran koirista. Tosi mukavaa että meillä rupeaa olemaan jo joukkueellinen kaikkiin kokoluokkiin. Medit ei juhlineet, minäkin liukastuin jo neljännellä esteellä, mutta TuuKK:n minijoukkue nappasi hopeaa! Sitä touhua oli ilo katsoa. Yksilöradoilta meille tuli ekasta nolla ja kakkosstartista vain rima, ei ihan huono.

PM-kisat alustettiin käymällä Jaun kisoissa Tuusulassa. Sieltä taisi tulla kontaktifemma ja muutama hylly. Karsiontoihin me ei kuunaan päästy sillä Sofille tuli tulehdus anturoiden väliin. Hoito vaati antibioottikuurin. Rotumestaruuksiin ei myöskään päästy, ne juostiin samaan aikaan kun me oltiin taippareissa Hillan kanssa. Se vähän harmitti (pikkurillillisen vaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti